Hulp nodig? Stuur ons een bericht of bel ons: 050-5714242
NL Hosting Kennisbank

NL Hosting Kennisbank

Type om te zoeken...

WordPress installeren op je hostingpakket

Installeer eenvoudig WordPress via de WordPress Toolkit

Plesk WordPress

WordPress is het meest gebruikte beheersysteem (CMS) voor websites. Wereldwijd gebruikt ongeveer 30 procent van alle websites WordPress, waardoor er online veel informatie over te vinden is. Bij NL Hosting bieden we bij alle hostingpakketten de WordPress Toolkit, waarmee je handige tools krijgt voor het beheren en beveiligen van je WordPress website. In dit helpartikel leggen we uit hoe je eenvoudig WordPress kunt installeren op je hostingpakket bij NL Hosting.

Inloggen in de Plesk beheeromgeving

Om te beginnen dien je in te loggen in de Plesk beheeromgeving.

Stappenplan

Na het inloggen krijg je onderstaan scherm te zien. Klik op WordPress installeren

nlhosting_wordpress_installeren_1.png

In het scherm dat je nu te zien krijgt kun je diverse instellingen voor de installatie wijzigen. De meeste instellingen kun je laten staan of achteraf aanpassen via WordPress zelf. Het is wel handig om direct de titel en taalinstellingen van je website aan te passen.

Bij versie wordt standaard de meest recente versie geselecteerd. Oudere versies van WordPress bevatten vaak kwetsbaarheden en daarom raden wij het gebruik hiervan af. Na de installatie kun je eenvoudig via Plesk inloggen in WordPress. De gebruikersnaam en het wachtwoord hoef je niet aan te passen. Door middel van een willekeurige gebruikersnaam en wachtwoord blijft je WordPress website beter beschermd tegen hackers.

Voor de automatische updates raden wij aan om de standaard instellingen te gebruiken. Hiermee wordt WordPress automatisch ge├╝pdate en voorzien van de laatste beveiligingsupdates.

Klik vervolgens op Installeren om de installatie te starten.

nlhosting_wordpress_installeren_2.png

De Plesk beheeromgeving vraagt na het afronden van de installatie van WordPress of je plugins wilt installeren. Dit kan via Plesk, maar ook via het WordPress Dashboard. Voor nu kun je kiezen voor Nee, bedankt.

nlhosting_wordpress_installeren_3.png

WordPress is klaar om te gebruiken! Onder de voorbeeldweergave van je website vind je de knop Aanmelden. Via deze knop kun je eenvoudig inloggen in je WordPress Dashboard. De Plesk beheeromgeving regelt automatisch het aanmelden bij WordPress, zodat je zelf je gebruikersnaam en wachtwoord niet hoeft te onthouden.

nlhosting_wordpress_installeren_4.png
Geplaatst door: Joris

Geplaatst op: 14-09-2022 06:59