Hulp nodig? Stuur ons een bericht of bel ons: 050-5714242

SSL certificaten

Beveilig je website met een SSL certificaat

Met een SSL certificaat wordt informatie veilig verzonden over het internet. Het certificaat zorgt dat de alle data vanaf de browser tot aan onze servers via een versleutelde verbinding loopt. Hierdoor kan de verbinding niet onderschept worden, en weet je zeker dat je niet afgeluisterd wordt én de data onderweg niet is aangepast. Een SSL certificaat is niet alleen goed voor je positie in zoekmachines, maar ook verplicht vanuit de AVG als je persoonsgegevens verwerkt, zoals bij het contactformulier op je website.

Online betrouwbaarheid dankzij SSL

SSL draait om het vertrouwen dat de informatie die je bezoeker verstuurd, zonder aanpassing en zonder dat iemand anders dit kan lezen bij jou aankomt. Als je een nieuw slot voor je fiets koopt vertrouw je er op dat de maker van het slot niet stiekem meerdere sleutels uitgeeft. Hetzelfde geldt ook voor SSL. Hiervoor zijn zogenaamde Certificaat Autoriteiten in het leven geroepen: betrouwbare instanties die SSL certificaten uitgeven. Zij controleren of jij daadwerkelijk de eigenaar bent van je domeinnaam en geven daarna het certificaat uit. Wij werken samen met Sectigo en Let's Encrypt voor het aanbieden van SSL certificaten.

Gratis of betaald?

Het verschil tussen Sectigo en Let's Encrypt is dat de laatstgenoemde een stichting is die certificaten gratis uitgeeft. Al onze Plesk servers zijn voorzien van de mogelijkheid om de gratis Let's Encrypt certificaten aan te vragen en te installeren op je hostingpakket. Dit dien je echter zelf te activeren en op tijd te verlengen, Let's Encrypt certificaten zijn slechts 3 maanden geldig.

In tegenstelling daarop biedt Sectigo betaalde SSL certificaten aan. Deze zijn langer geldig en je krijgt dan ook een verzekering vanuit Sectigo die schade dekt in het geval het SSL certificaat uitlekt en misbruikt wordt. Daarnaast ontzorgt NL Hosting bij een betaald Sectigo certificaat volledig op het gebied van validatie en installatie. Daardoor weet jij zeker dat jouw SSL certificaat altijd geldig is en correct werkt.

Managed SSL: de gulden middenweg

Recent zijn de prijzen van Sectigo SSL certificaten fors gestegen. Daarom bieden we bij NL Hosting nu ook Managed SSL aan. Het certificaat zelf is nog steeds gratis, want technisch gezien is de verbinding met een gratis certificaat net zo goed versleuteld als met een betaald certificaat. Wij ontzorgen je met Managed SSL volledig in de validatie en installatie én wij monitoren wanneer het certificaat verlengd moet worden. Zo voorkom je dat jouw website per ongeluk onbereikbaar wordt door een verlopen SSL certificaat.

Zorgeloos SSL

Volledige ontzorging in installatie,
validatie en monitoring van SSL.
€ 4,50 per kwartaal
inclusief 21% btw

Sectigo certificaten

Sectigo PositiveSSL - Enkel Domein

Een SSL certificaat met domeinvalidatie. Dit certificaat is geschikt voor je hoofddomein en 1 subdomein (zoals www.)
€ 35 per jaar
inclusief 21% btw

Sectigo EV - Enkel Domein

Een SSL certificaat met uitgebreide organisatie validatie. Dit certificaat is geschikt voor je hoofddomein en 1 subdomein (zoals www.)
€ 175 per jaar
inclusief 21% btw

Sectigo EssentialSSL - Wildcard

Een SSL certificaat met domeinvalidatie. Dit certificaat is geschikt voor je hoofddomein en alle subdomeinen.
€ 125 per jaar
inclusief 21% btw
Hollandse hosting sinds 1994

Online binnen enkele klikken