E-mail instellen op je iPhone of iPad

Lees onderweg je e-mail via de Mail app op je Apple iPhone of iPad

Het instellen van je e-mailadres op je iPhone kan heel eenvoudig met dank aan het Apple configuratieprofiel dat je kunt downloaden via de Plesk beheeromgeving. Hiervoor dien je eerst in te loggen op de Plesk server waar je domeinnaam aan gekoppeld is. Uitleg hierover vind je op onze helppagina Inloggen in de Plesk beheeromgeving.

Configuratieprofiel downloaden en instellen

Volg onderstaande stappen om het profiel te downloaden en activeren op je iPhone:

Stappenplan

Na het inloggen in Plesk klik je in het menu aan de linkerkant op Mail:

Stap 1: Plesk mail instellingen

Achter het e-mailadres dat je wilt instellen, klik je op het blauwe icoon met de letter i:

Stap 2: Kies het e-mailadres

Klik op iOS Mail op iPhone of iPad :

Stap 3: Kies iPhone of iPad

Scan de QR code met de camera op je iPhone of iPad:

Stap 4: Scan QR code

Je iPhone of iPad biedt aan om een configuratieprofiel te downloaden. Klik op Sta toe:

Stap 5: Ga verder op je iPhone of iPad

Open nu de instellingen app en klik op Profiel gedownload:

Stap 6: Open instellingen

Klik rechtsbovenin op Installeer:

Stap 7: Installeer profiel

Je iPhone of iPad zal nu vragen om het wachtwoord van je e-mailadres in te vullen. Zodra deze correct is ingevuld dien je de installatie onderin het scherm nogmaals te bevestigen:

Stap 8: Voer wachtwoord in

Klaar! Klik op Gereed om het scherm te sluiten. Als je de Mail app opent, zul je nu het nieuw toegevoegde e-mailadres zien staan.

Stap 9: Klaar!