E-mail doorsturen naar een ander e-mailadres

Ontvang al je e-mails op één plek

Plesk E-mail

Bij alle pakketten van NL Hosting heb je de mogelijkheid om e-mail door te laten sturen naar een ander e-mailadres, bijvoorbeeld je privé e-mail. In dit helpartikel leggen we stap voor stap uit hoe je de doorstuur service inschakelt.

Inloggen in de Plesk omgeving

De doorsturing stel je in via de Plesk beheeromgeving. Je kunt eenvoudig inloggen in Plesk via ons klantenpaneel: Inloggen in de Plesk beheeromgeving

Stappenplan

Na het inloggen in Plesk klik je aan de linkerkant op Mail

Klik op het e-mailadres dat je wilt door laten sturen

Klik bovenaan op Doorsturen

Zet het vinkje bij Het doorsturen van e-mailberichten activeren aan. Vervolgens vul je in het tekstvak het e-mailadres in waar je mail naar doorgestuurd moet worden. Als je jouw mail naar meerdere e-mailadressen door wilt sturen, dan kun je per regel een e-mailadres invoeren.

Klik vervolgens op Toepassen om de instellingen op te slaan.

Let op: spam-gevaar

Sommige providers die veel e-mail verwerken, zoals Gmail en Outlook.com, hebben erg strenge spamfilters. Daardoor kan doorgestuurde mail naar deze partijen in je spam map belanden. Je kunt mail markeren als Geen spam totdat het spamfilter heeft aangeleerd dat je deze mail wel wilt ontvangen.

Geplaatst door: Joris

Geplaatst op: 08-09-2022 12:18