Hulp nodig? Stuur ons een bericht of bel ons: 050-5714242

NL Hosting Kennisbank

WordPress installeren op je hostingpakket

Installeer eenvoudig WordPress via de WordPress Toolkit

WordPress is het meest gebruikte beheersysteem (CMS) voor websites. Wereldwijd gebruikt ongeveer 30 procent van alle websites WordPress, waardoor er online veel informatie over te vinden is. Bij NL Hosting bieden we bij alle hostingpakketten de WordPress Toolkit, waarmee je handige tools krijgt voor het beheren en beveiligen van je WordPress website. In dit helpartikel leggen we uit hoe je eenvoudig WordPress kunt installeren op je hostingpakket bij NL Hosting.

Inloggen in de Plesk beheeromgeving

Om te beginnen dien je in te loggen in de Plesk beheeromgeving.

Stappenplan

Na het inloggen krijg je onderstaan scherm te zien. Klik op WordPress installeren

Stap 1: Installatie starten

In het scherm dat je nu te zien krijgt kun je diverse instellingen voor de installatie wijzigen. De meeste instellingen kun je laten staan of achteraf aanpassen via WordPress zelf. Het is wel handig om direct de titel en taalinstellingen van je website aan te passen.

Stap 2: Instellingen kiezen

De Plesk beheeromgeving vraagt na het afronden van de installatie van WordPress of je plugins wilt installeren. Dit kan via Plesk, maar ook via het WordPress Dashboard. Voor nu kun je kiezen voor Nee, bedankt.

Stap 3: Extra's installeren (optioneel)

WordPress is klaar om te gebruiken! Onder de voorbeeldweergave van je website vind je de knop Aanmelden. Via deze knop kun je eenvoudig inloggen in je WordPress Dashboard. De Plesk beheeromgeving regelt automatisch het aanmelden bij WordPress, zodat je zelf je gebruikersnaam en wachtwoord niet hoeft te onthouden.

Stap 4: Klaar!
Geplaatst door: Joris

Geplaatst op: 10-07-2023
Laatste wijziging: 10-07-2023

Over NL Hosting

NL Hosting is al meer dan 25 jaar actief op het gebied van domeinregistratie en webhosting. Door onze ruime ervaring en diversiteit aan klanten heeft NL Hosting altijd een passende oplossing voor jou. Of je nu alleen een domein wilt registreren of juist een volledige webwinkel op wilt zetten: bij ons ben je welkom! NL Hosting is een onafhankelijke webhoster die wordt geleid door techneuten met passie voor de techniek. Zo voldoen we voor 100% aan het gebruik van moderne internetstandaarden en zijn daardoor opgenomen in de Hall of Fame van Hosters op internet.nl!

Meer over NL Hosting