E-mail instellingen

De juiste instellingen voor je mailprogramma

Bij je webhostingaccount van NL Hosting kun je onbeperkt mailboxen aanmaken, zolang de schijfruimte van je hostingpakket toereikend is. Om e-mails te ontvangen en te versturen kun je gebruikmaken van webmail. Deze vind je standaard op het webmail subdomein van je website, bijvoorbeeld webmail.nlh-voorbeeld.nl. Ook kun je een mailprogramma als Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird gebruiken. Onze hostingservers zijn voorzien van een autoconfiguratie hulpmiddel, waardoor de juiste serverinstellingen automatisch worden gevonden.

Veelgebruikte mailprogramma's

Voor de meeste gebruikte mailprogramma's hebben wij een stappenplan met screenshots:

Handmatig instellen

Als je je e-mail handmatig in wilt stellen, dan kun je de volgende gegevens gebruiken:

Inkomende mail

Server inkomende mail: je domeinnaam, bijvoorbeeld nlh-voorbeeld.nl
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@nlh-voorbeeld.nl
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van je e-mailadres
Poorten: 993 (IMAP) of 995 (POP)
Versleuteling: SSL

Uitgaande mail

Server uitgaande mail: je domeinnaam, bijvoorbeeld nlh-voorbeeld.nl
Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres, bijvoorbeeld info@nlh-voorbeeld.nl
Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van je e-mailadres
Poort: 465 (SMTP)
Versleuteling: SSL

Wachtwoord vergeten?

Ben je het wachtwoord van je e-mailadres vergeten? Deze kun je eenvoudig wijzigen via de Plesk beheeromgeving. Let op: na het wijzigen dien je alle apparaten waarop je e-mailadres staat ingesteld te updaten met het nieuwe wachtwoord.